Develi Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Develi Ziraat Odası > Haberler > ÇİFTÇİLERİMİZİN BAŞLICA SIKINTILARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

ÇİFTÇİLERİMİZİN BAŞLICA SIKINTILARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Oda Başkanımız Mehmet MURAT; Melikgazi Ziraat Odası Bşk. Mahmut ÇELEBİ,Tomarza Ziraat Odası Bşk. Sami NALBANT, Bünyan Ziraat Odası Bşk. Lütfü ÖZSOLAK, Felahiye Ziraat Odası Bşk. Mehmet KUZUGÜDEN ile birlikte;

Ankara’da Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi BAYRAKTAR’ı, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa DESTİCİ’yi, Tarım Orman Bakan yardımcıları, Mehmet Hadi TUNÇ ve Ayşe Ayşin IŞIKGECE’yi, TMO Genel Müdürü Ahmet GÜRDAL’ı, Tarım Kredi Koparatif’i Genel Müdürü Hüseyin AYDIN’ı, T.C. Hazine ve Maliye Bakan Yard. Mahmut GÜRCAN’ı, Kayseri Milletvekilleri Mehmet ÖZHASEKİ’yi, Mustafa ELİTAŞ’ı, İsmail ÖZDEMİR’i, Taner YILDIZ’ı , Hülya NERGİS’i, İsmail TAMER’i, İsmail Emrah KARAYEL’i ve Dursun ATAŞ’ı makamlarında ziyaret ederek ilçemiz ve bölgemizde ki tarımda son günlerde artan fiyatları yaşanan sıkıntıları ilettiler,

Mazotta %150, gübrede %200-300, elektrikte %125, yem fiyatlarında %100 artışları, bu artışlardan dolayı tüm üreticilerimizin büyük sıkıntılara girdiklerini söylediler, üretimin devam etmesi açısından yetkililerden pancar ve TMO Genel Müdürü Ahmet GÜRDAL’dan hububat fiyatlarının artan mazot gübre ilaç elektrik fiyatlarına oranla güzel bir fiyatın açıklanmasını talep ettiler.

Ziraat Bankasından çiftçilerimizin aldığı kredi faizlerinin çok düşük bir şekilde çiftçimize destek amaçlı kredi verilmesini talep ettiler.

Tarım Kredi Koparatif‘inin sağladığı kredi limitlerinin geçen yıl fiyatlarının çok düşük olması sebebiyle, bu sene ki artışlar karşısında bu kredi limitlerinin yükseltilip çiftçimizin önünü açıp en azından çiftçi Kooperatiften mazotunu, gübresini alıp tarlasına gidip ekimini dikimini yapabilmesini söylediler.

Bölgemiz zamantı ırmağından kendi imkanlarıyla şuana kadar suyunu alan çiftçilerimize DSİ’nin yazışmalarıyla engel çıkarttığını çiftçiye suyun verilmeyeceğini ancak bu sebepten çiftçimizin büyük sıkıntılar yaşanacağını üretimin yapılamayacağını belirmişlerdir, Tarım ve Orman Bakan yardımcıları da kendi imkanlarıyla su alan çiftçilerimize yardımcı olacaklarını söylemişlerdir.

Bölgemizde şu an yapım aşamasında olan Bahçecik Barajının arazilerimizi sulayabilecek potansiyele sahip olduğundan ödeneğinin ayrılarak bir an önce yapılıp faaliyete açılması gerektiğini iletmişlerdir.

Bu genel anlamda ki sıkıntılar inşallah yetkililer tarafından dikkate alınarak üretimin devamlılığı sağlanır hem ülkemiz rahatlar hem çiftçimiz üretime devam etmiş olur.